måndag 7 juni 2010

Ofog


Med beblandade känslor tar jag emot dessa brev, men ännu en gång tar jag mig friheten att publicera ett dylikt. Inklusive bild:

Hej. Tar mig friheten att sända bild av senaste (?) ofog. Hangö järnvägsstation fick redan i höstas skåpet till sin nya biljettautomat. Nu nyligen blev också själva automaten installerad till alla huliganers oförställda förtjusning och resultat syns på bilden. Platsen, obevakad, helt öppen och oskyddad och största delen av dygnet mer eller mindre öde är ju att inbjuda till jävlarnas förstörelselusta. Hur tänker VR? Inne på "Taideasema" enligt stor gul banderoll ovanför dörren kunde lådan vara bättre skyddad. Dörrarna torde vara låsta utom på dagen vilket borde räcka för de flesta resenärer.

Ett tillskott i vårt kulturutbud


I fredags öppnades i Östra hamnen, i det gamla Warrantmagasinet, en plats för design och nutidskonst - Söder.

Designern Lilli Rantala och arkitekten Susanna Raunio har på en i mina ögon förvånansvärt kort tid förvandlat det rivningsfärdiga magasinet till en oas av skönhet. I magasinet inhyses nu en designaffär, ett galleri, ett utrymme för performance samt något som imponerar på mig - en konstverkstad för barn. Halvdags långa konstverkstäder för barn ordnas under sommaren, ledda av Veera Jalava som är bekant från Esbos moderna konstmuseum EMMA.

Förutom de utställningar som under sommaren ordnas bjuds också på bland annat musik, teater och dans. Under Hangö Teaterträff ordnas två föreställningar, den 10 och den 11 juni och under Hangö musikfestival hålls en dagsföreställning den 13.7.

Söder är öppen för allmänheten 5.6.–29.8.2010 ti–sö kl 12–18. Mycket väl värt minst ett besök.