fredag 22 januari 2010

Österlångbergen


Närrekreationsområdet vid Österlångbergen skall tydligt vara för allmänhetens bruk, har tekniska nämnden beslutit. Av den orsaken måste nu en fastighetsägare bygga ett staket runt sin fastighet för att visa var hans mark slutar.

Dessutom har man beslutat förbjuda fastighetsägaren att placera anläggningar och förvara sin egendom på det aktuella allmänna närrekretionsområdet.

Förutom att ägaren till fastigheten rört sig med fordon på ett rekreationsområde inte avsett för motorfordonstrafik, upprätthåller han också en privat väg och en parkeringsplats på området.

Är inte sådant redan förbjudet? Eller bör man från tekniska nämndens sida utfärda förbud till tomtöverskridning åt varje tomtägare var för sig?

Den som inte minns var Österlångbergen ligger kan klicka på den bigogade, en aning luddiga, kartan för att få en överblick av området i fråga.


.

Staden köper lyftkran


För att staden ska kunna sköta gatubelysningen i egen regi, behöver tekniska nämnden en ny lyftkran.

Av Nummelaföretaget Kranic Oy har man fått ett prisförslag på en lyftkran av typ Terex 165.2E A4L.

I den av stadsfullmäktige tidigare godkända budgeten finns 80 000 euro avsett för inventarieanskaffningar och tekniska nämnden har beslutat godkänna Kranic Oy:s anbud sålunda, att anläggningen levereras i januari 2010.

Räcker faktiskt 80.000 till för inskaffning av ett sådant där fordon?