onsdag 23 november 2011

Kvalitetsprat

Det verkar allt tydligare att man går ut på bred front i samlad trupp från allt flere håll för att få oss Hangöbor inskyfflade under de beskyddande vingarna av en oformlig storkommun.

Då man nu lyckats få bort allt fler av våra gamla statliga funktioner står skolorna i tur. Lärarna vid Hangö gymnasium är, med rätta, förbannade över en utredning som Finlands kommunförbund håller på och totar ihop. I den sägs, enligt VN 13.11., att lärarna i små gymnasier blir inkompetenta och att kvaliteten på undervisningen blir bättre i större grupper(!). Det trots att många undersökningar under senare år visat tvärtom.

Nåjo, må nu vara hur som helst med den saken, men nog förstår jag att rektor Eija Rosvall med kolleger tar illa upp över att bli beskyllda, felaktigt verkar det dessutom som, på detta sätt.

I dagens VN har Eva Hagman än en gång kontaktat kommunförbundets utredare, Corinna Tammenmaa, för att få ett uttalande. Vilket tydligen kommer lätt:

- Det är synd att det går så mycket känslor i diskussionen, säger hon. Och menar att kvaliteten på undervisningen är viktigare än det att en enskild lärare känner sig sårad.

Så nu går hon från att stämpla lärarna i Hangö som grupp till att peka ut enskilda lärare?

Jag undrar om inte kvaliteten på Corinna Tammenmaas utredning skulle må bättre av att bli gjord i en större grupp.