måndag 18 november 2013

Uthyrningar och försäljningar

Stadsstyrelsen har i kväll att ta ställning till förlängningar av arrendekontrakt, uthyrningar och försäljningar. Sushi Word Oy fortsätter med Casino och Augustsson fortsätter på Plagen. Tvärminne tegelfabrik och det halvförfallna magasinet i Östra hamnen ska säljas. Tvärminne småbåtshamn och området kring tegelfabriken ska utarrenderas.

Det är nästan så man undrar om inte stadsstyrelsen borde omvandlas till ett affärsverk, så många affärer som det är på gång.

Men visst är det ju bra att staden äntligen börjar bli av med de betungande kostnaderna för oanvända - och för staden oanvändbara - fastigheter. Även om man kanske kunde ha hoppats att priset varit aningen bättre, för staden vill säga.

På något sätt tycker jag att det låter billigt med 30.000 euro för en stor tomt med byggnader i Östra hamnen, men det kan ju vara så att jag stirrat mig blind på andra priser. Och så får ju de nya ägarna räkna med en sjudjäkla drös med kostnader för att sätta byggnaderna i skick. Det är ju rivningsförbud på dem.

Inte heller tycker jag det låter mycket med 5.000 euro för den gamla tegelfabriken.

Men, i ärlighetens namn, inte skulle jag vara villig att betala dessa summor för någondera av rucklen.

* * *

Tack för följande bidrag, Benccu:


"Det är väl tegelmagasinet det gäller, det är svårt att tro att någon överhuvudtaget köper det. Jag skulle inte ta emot det ens mot betalning. Detta är fotat för en par år sedan o så här har det sett ut de sista trettio åren. Det är konstigt att en instans som Hangö stad utför gårdssyner o påpekar fula o brisfälliga saker hos andra medan man själv har de fulaste. Komiskt är att det finns perkeringsplatser direkt under väggen då området egentligen borde vara avstängt på grund av fara för fallande tegel."