torsdag 17 februari 2011

Sommararbete

Det börjar vara hög tid för de vintertid hårt studerande ungdomarna att söka sig ett arbete över sommaren. Ett somardon, som vi säger här i stan, är ett av de bästa sätten för yngre folk att få erfarenhet samt arbetspraktik, förtjäna fickpengar och för många är det en ren nödvändighet för att klara vinterns studier.

Hangö stad ska i sommar anställa kring 25 ungdomar under 25 år till olika uppgifter inom stadens enheter. Ansökningarna till de sommarjobben finns att hämta från ungdomsbyrån, barn- och ungdomscentret Hyllis samt på stadens hemsidor.

Matbutikerna behöver, i stort sett varenda en av dem, sommarvikarier och många av de övriga affärerna anställer extra folk över sommarsäsongen.

Av fabrikerna vet jag att åtminstone Forcit söker sommarvikarier, platsansökan går att göra på deras hemsidor.

Andra platser det brukar löna sig att fråga på är restaurangerna, många av dem behöver dessutom inhoppare - d.v.s. sådana som helst bara arbetar någon dag i veckan. Ett utmärkt alternativ för sådana som gärna vill hålla en aning ledigt under sommaren. Tyvärr är det ju ofta mest veckoslutsarbete på dessa platser, men det är konstigt nog mindre viktigt sommartid.

Men jag tror nog att det fortfarande är lättast att få ett arbete över sommaren genom de äldres kontakter, så som det alltid varit.