onsdag 14 mars 2012

Stadens inbesparingar

Tekniska verket har gått ut med en nationell offertbegäran gällande den påverkan på havets strömningar som eventuellt uppstår i och med byggandet av den nya vågbrytaren i Östra hamnen.

Låter det där som dålig svenska? Ber i så fall om om ursäkt, jag är rätt dålig på att översätta från det finska byråkratispråket. Men bättre än den som ansvarar för projektet från stadens sida, det vågar jag påstå att jag är, åtminstone om man ska döma enligt den annons som publicerats i HILMA. Det är en ständig källa till förvåning hos mig att mer och mer går enbart på finska, även i sådana här sammanhang, trots allt vad lagen säger om tvåspråkighet.

Nå, inget så speciellt eller nytt med det. Men vad jag däremot tycker att är småroligt, det är kontaktuppgifterna för den ansvarige kontaktpersonen Satu Wigren; Tekniska verket i Hangö och en e-post adress till Raseborg.

Kanske staden hittat ett nytt sätt att spara? Man låter all post gå till Raseborg och sliter på det sättet mindre på våra små och krympande resurser.

Ett annat sätt att undgå besväret med överfull postlåda är det som båthamnsförvaltaren Thomas Skarpman tagit till. De som INTE vill behålla sin båtplats nästa sommar ska skicka honom ett meddelande.

Jag tror inte han får någon större rusning av svar, vad jag förstått har vi brist på båtplatser i staden, men för säkerhets skull kanske han i alla fall borde kolla sin post då anmälningstiden gått ut.

Ja, ja. Sommaren närmar sig. Snart är det Jul.