fredag 2 oktober 2009

Nylands landskapsparlament

Nylands landskapsförbunds landskapsparlament hålls under dagarna 26-28.11.2009. Temat för detta år är regionförvatlningsreformen ur Nylands perspektiv och utvecklingen av regionstrukturen och trafiken.

"Parlamentet är ett gemensamt diskussionsforum för landskapet. I år är det möjligt till högklassiga inledninganföranden och föra uppbyggande diskussioner om framtiden.", läser jag ur stadsstyrelsens protokoll från i måndags.

Att delta endast i seminariet ombord (26.11.2009) kostar 50 € (inkl. skatt) och hela landskapsparlamentet kostar beroende på hyttkategori från 310 euro till 390 euro.

Jag har aldrig hört talas om ett landskapsparlament förut, men förhoppningsvis vet Jouko Kavander, som är stadens representant ombord på Silja Serenade och i Stockholm (?!) vad han sysslar med.

Man kan förstås fråga sig vad ett landskapsparlament för Nyland gör i Stockholm, finns det inga mera lokala utrymmen att hålla sådant här på?

Om någon, likt jag, är nyfiken på vad Kavander har på programmet - annat än Kaffe Avec - går det att få hela programmet HÄR