söndag 20 november 2011

Kommentarer

Återigen, ännu en gång, har jag ibland kommentarerna en anonym kommentar gällande det att jag på basis av era IP-nummer vet vem som kommenterar vad.

Jag tror att "anonym" tilltror mig en alltför stor förmåga då det gäller IP-nummer. Jag ber att få påpeka att det inte är jag som ser dem, det är den person på Google som är ansvarig för Blogger som gör det. Om han/hon vill.

Med det extra program jag har installerat ser jag endast via vilket bolag kommentarena kommer. Och det är jag egentligen inte ens intresserad av.

Här, till skillnad från de flesta andra forum, får man fortfarande kommentera anonymt. Och anonym betyder, i mina ögon, anonym.

Om man däremot kommenterar på ett sätt som är rent lagstridigt gör jag mitt bästa för att radera kommentaren innan allt för många hinner se den, bommar jag så kan det gå illa. Både för mig och den som skrev kommentaren.

Men, låt oss undvika en sådan situation.

Kläder å väder

Meteorologiska Institutet, Hangö Tulludden.
I dag har vi en rent förbaskat vacker höstdag, mitt i vintern, det är nästan så att man tycker det är på tiden. Det enda minustecknet är det som står framför siffrorna på vår temperaturmätare, vi har för första gången minusgrader. Brrr, skulle Kalle Anka säga och frysa stjärtfjädrarna av sig.

Men solen skiner, marken är bar som Kalles byxbak, inte blåser det nämnvärt och i jämförelse med i fjol på samma dag ser det rent otroligt hyggligt snöfritt ut. Där ute. Åtminstone enligt min mening, kanske inte de som redan vallat skidorna i hopp om snö är av samma mening.

Då jag sitter och läser gamla tidningar och luntor stöter jag dagligen på väderleksobservationer från 100+ år tillbaka sedan. Men det är ganska länge sedan det, hur var vädret 1985, eller så?

Nu vet jag att många av er skrivit upp väderleksobservationer, med temperaturer och liknande, dagligen, i årtionden. Det vore roligt att få ta del av dem, som en jämförelse med hur det är nu.

Om inte annat kunde det täppa truten på många av dem som järmar över att det var bättre förr.