torsdag 14 januari 2010

Plåthall i brand

På svenska YLE rapporterar man om en brinnande "bricketfabrik" i Tvärminne, som enligt samma källa fattat eld strax före åtta.

Bricketfabrik är ett nytt och okänt ord i svenskan, men att takisoleringen till en plåthall på Tvärminnevägen brinner/brunnit är det alla fall säkert.

Sju enheter finns på plats för att släcka hallbranden. Alarmet gick ut kl. 7.15 och släckningsarbetet har pågått sedan dess.

Samlat småskrapel

I väntan på att det dagas...

Det var inte olagligt att permittera lärare i Hangö säger länsstyrelsen i ett utlåtande till Hangö stad. Utredningen gjordes på grund av att lärarfackets lokalavdelning i Hangö hade klagat över permitteringarna till länsstyrelsen.

Personalen hos cykeltillverkaren Helkama Velox är på jobb igen efter permitteringar. Orderboken är just nu fem till tio procent tunnare än normalt men vd Jari Elonen tycker ändå att läget är bättre än väntat. (YLE)

En ökning av trafiken över Hangö hamn har föranlett Hangö Stevedoring att återkalla en aviserad permittering av femton stuvare. Pappersmängderna i ton räknat, som passerade hamnen, steg visserligen en aning från 50 316 ton i november till 50 580 ton i december. Däremot minskade trailertrafiken under samma tid från 3 927 TEU i november till 3 589 TEU månaden därpå. (VN)