onsdag 24 juni 2009

Berusade båtförare

Sjöbevakningens patrull i Hangö stannade i gå vid 12.30 tiden en båtförare som blåste 2.06 promille i alkometern. Precisionsalkometerns resultat blev 1.25 promille och personen misstänks därför för roderfylleri.

Under gårdagskvällens lopp stannades ett båtlag i vars förare misstänks för roderfylleri med narkotika samt bruk av narkotika. Passagerarna misstänks för innehav och bruk av narkotiska preparat.

Här kan det kanske vara på sin plats att berätta om den sjövettskampanj som ordnas av Suomen Uimaopetus ja Hengenelastusliitto.

I kväll på kvällstorget i Östra hamnen hålls en förevisning klockan 18.30. Under förevisningens gång instrueras publiken i hur man med olika redskap hjälper någon som har råkat i nöd.

De trettio orter som deltar kan du hitta HÄR.

Hangö Segelförening


Ur tidningen "Hangö" från den 24 juni 1905:


- Hangö Segelförening
walde i förgår till sin kommodor wicehäradshöfding A. Rydman och till wicekommodor packhusinspektorn H. G. Wallin.

Till ledamoter i bestyrelsen utsågos packhusinspektorn E. Enberg, kontoristen E. Björklund och tullwaktmästaren I. Engberg samt till desses suppleanter kontorschefen A. Lemcke och faktor Aug. Holmberg. Till rewisorer waldes magister E. Mollin och kontorschefen S. L. Friis samt till suppleanter kontoristerna E. Schmidt och A. Juutilainen.

Det uppgjorda förslaget till wapen i föreningens blifwande flagg godkändes enhälligt och uppdrogs åt bestyrelsen att omedelbart ingå till wederbörlig ort med anhållan om fastställelse af flagg för den nybildade föreningen

* * * * *

Här vore jag glad om någon med mera kunskap om HSF's historia berättade för mig varför segelföreningen räknar sitt grundande först från 1906.