söndag 11 april 2010

Buller

Det våras.

Till miljönämnden i Hangö har 25.3.2010 anlänt en skrivelse från Advokatbyrå Peltonen, Ruokonen & Itäinen, som fungerar som ombud för Jorma Salste och Anna-Greta Eklund.

I skrivelsen anhåller man om uppgifter på hur man tänker säkerställa att verksamheten vid Hangö flygfält motsvarar miljötillståndsbestämmelserna under hela år 2010. Därtill ber ombudet, advokatbyrån, att miljömyndigheten sänder en kopia på Hangö Flygklubb rf:s plan om hur bullerutredningen ska förverkligas.

Nu är det ju så, att miljönämnden beviljade miljötillståndet 11.12.2007. Mot detta beslut inlämnades besvär till förvaltningsdomstolen i Vasa, som gjorde vissa ändringar i tillståndsbestämmelserna i sitt beslut från 7.10.2009, och sedan godkände beslutet.

Därtill beordrades flygklubben att uppgöra en ny bullerutredning före utgången av år 2010 samt tillsända densamma till miljönämnden.

I mina ögon verkar det som om de av oss så omtyckta fallskärmshopparna får fortsätta med sin verksamhet under, åtminstone, denna sommar. Oberoende av vad Eklund och Salste anser.

Med motiveringen "bullernedsmutsning" hoppas jag att någon tar tag i det okynneskörande mopedisterna sysslar med under de annars så trevliga sommarnätterna. Då kanske det finns sympati bland andra hangöbor än de i Täktom boende sommarboarna.