tisdag 24 november 2015

Vi sätter oss i ringen...



Vi sätter oss i ringen 
och tar varann i hand. 
Vi är en massa syskon 
som tycker om varann.

Och så vidare. Nej riktigt enbart trevliga vibrationer var det väl inte, på gårdagens diskussionstillfälle gällande flyktingförläggningen. Av säkerhetsskäl släpptes publiken inte upp på balkongen, så det var väldigt svårt med min nedsatta hörsel att höra vad folk sade.

Men i alla fall; Finlands Röda kors öppnar en lägenhetsbaserad förläggning för asylsökande i Hangö i december, som väl de flesta redan vet, men mera exakt när vet man inte. De asylsökande kommer att bo i helt vanliga lägenheter i stadens hyreshus, men hur många som kommer vet man inte. Efter mycket tvekas framkom det att det diskuterats en mängd på max 300 personer.
 Inte heller vet man riktigt varifrån de kommer, eller om det är unga ensamstående män eller familjer som kommer.

Tillfället leddes av Miriam Attias från Finlands Flyktinghjälp. På plats, för att berätta om verksamheten och för att svara på frågor, fanns även Heidi Juslin-Sandin från Finlands Röda Kors, Helsingfors och Nylands distrikt och Timo Nyholm som ansvarar för Röda Korsets flyktingförläggningar i Nyland. Från stadens sida var åtminstone stadsdirektör Strandell på plats.

Därutöver satt där ett antal bistra och uttråkade poliser för att säkra vår säkerhet, men medan jag var där sade de ingenting. Om de sade något efter halv sju vet jag inte, för då de övriga i tur och ordning get svaret "Det här kan jag inte svara på", på Hangöbornas frågor, stag jag upp och gick ut.

Om där sedan hände nåt intressant kan ni väl vara vänliga och dela med er av era kunskaper.