tisdag 10 april 2012

Staden svarar

Då det gäller kommunreformen har det duggat tätt både hitåt och ditåt med åsikter, i synnerhet av nuvarande politiker samt tjänstemän både på det lokala och det nationella planet. Förståsigpåare av alla kategorier har i medierna tyckt om att framföra sina åsikter, vilket är bra.

Men någon verklig information om vad stadens styrande egentligen anser har det inte gått att få inblick i, vilket på intet sätt ät förvånande. Frågan om en kommunsammanslagning är oerhört komplex, det är inte så enkelt att bara svara jo eller nej.

Nu finns det en möjlighet för oss att ta del av de frågor och svar som staden har haft att ta ställning till, länken ligger uppe på föredragningslistan inför stadsfullmäktiges nästa möte HÄR.

Kanske kan vi, den så kallade gemene mannen i den breda massan, de medborgare sammanslagningen berör, bli aningen klokare.

En av de intressantare svaren, i de svar staden ger staten, är svaret man ger som motivering i fråga 4.1. Där slår man med all önskvärd tydlighet fast att staten beter sig på ett grundlagsvidrigt sätt.

Konstigt att ingen annan kommun verkar reagera på det här.