måndag 4 januari 2010

Hangö kulturforum

Hangö kulturnämnd och stadens företagsfaddrar anordnar den 9 januari ett forum med kultur som tema i det såkallade Satamaruokala, i slutet av Nycandergatan

Forumet, som går under det slående namnet "Hangö kulturforum", är ett evenemang där idéer, projekt och möjligheter kan föras fram. Där är det möjligt att höra nya idéer, få bakgrund till val och möjligtvis hitta funktionerande lösningar, sägs det i infobladet.

Program:

12.30 Välkomstkaffe med Hangökex
12.45 Öppning: kulturnämndens ordförande Sirkkaliisa Cavonius
12.55 Hangö Kulturforum: Vad och varför? Hangö företagsfaddrar Asko Siukosaari och
Rune Westerholm.
13.10 Hangö kulturella synlighet och kulturens betydelse för Hangö; kulturen och turismen.
Hangös turistchef Anna Piiroinen
13.25 En kreativ ekonomi. Ekonomins betydelse för kulturen: Petra Tarjanne
13.45 En röst ur publiken
13.55 Medborgarcentrum: Johannes Runeberg. Kulturcentrum: Asko Siukosaari.
14.10 Diskussion
15.00 Avslutning

Blackmaid reunion


För oss gubbar - och flickor - i 40+ åldern, har redan soundet av namnet "Blackmaid" en klang av Rock'n'Roll som är svårt att slå; Det glada åttiotalet (ni vet, då på förra århundradet, då farfar var ung) med all dess hårda gitarrspel och så kallad riktig musik. Nostalgi i kubik.

De numeravarande gubbarna Sumppu, Stigge och Dansku - ursprungsmedlemmarna i Blackmaid - kör i tisdag en "Reuinion Blackmaid"-keikka på Grönan.

Under åren som gått har mycket hänt men känslan för vad som är riktigt finns kvar, säger Sumppu Sundberg. Och ser allvarlig ut.

Oi, voi. Vi blir äldre, men musiken överlever oss alla. Bilden där uppe till vänster är tagen i går kväll, då "pojkana roada". Förr gjorde de samma sak på 5 minuter, nu tar det tre dar... ;)

Blackmaid börjar spela "där någonstans kring elvatiden", alla med och rocka. Moshare välkomna.

På svenska, för alla som inte var med då på 1980 talet, betyder det här förenklat och översatt; En upplevelse ni inte kan vara utan, förutan att ångra er. Eller nånting sånt.