tisdag 30 augusti 2011

Westergården

Nämnden för kultur- och medborgarverksamhet behandlar i kväll bland annat sin verksamhetsplan för perioden 2012-2014. I föredragningslistan sägs att "Planeringsperiodens 2012-2014 mest betydande förändring är nämndens beslut att avstå från Västergård i början av 2012, vilket följer stadens strategi att avstå från fastigheter med för stora avgifter och dåliga intäkter."

Helt naturligt, men ack så synd, att det går så här. Staden måste spara och fastigheter är dyra. Vad jag nu funderar över är; Ska det anrika, omtyckta och för festarrangörerna förmånliga Västergård nu få förfalla? Eller ska det säljas åt en Helsingforsare för en billig peng? Och när får man lämna in anbud, vill jag veta, för det tar tid att bli en utsocknesbo med all dagens byråkrati.

Det som nu föreslås som alternativ är för stadsborna i stället för det mysiga Västergård är att vi ska börja ordna våra fester i stadshusets festsal. Jaha. Och vad kostar det då, och hur fungerar det i praktiken? Säkerligen blir det betydligt dyrare och mera komplicerat, jag misstänker att man knappast kan fira ett 50-års kalas i stadshuset på samma glada sätt som man gjort i Västergård.

Men kanske det blir goda tider för HUS och deras festsal.