måndag 16 maj 2011

Reprisdags

Guldfebern har rasat hela halva natten och så fortsätter den troligtvis att göra en tid framöver. Jag menar, vi har ju knappt hämtat oss från vårt senaste VM-guld i ishockey, och det är ändå 16 år sedan. Men nog sjutton var det en stilig seger! Ett stort och välförtjänt GRATTIS till Lejonen!

Här på hemmaplan händer det och sker ungefär såsom i TV med repris på repris. Anna-Greta fortsätter att lämna in sina rättelseyrkanden gällande obefintlig flygverksamhet, trots att hon - och de övriga besvärsställarna - öppet tillstår att beslutet är grundat på befintliga lagar att det egentligen inte finns fog för någon rättelseyrkan.

Tekniska nämnden fortsätter att stänga gatorna kring Appelgrensvägen till regattaveckoslutet i sommar, trots att man konstaterar att inga program ordnas. Som motivering anger man att "arrangemangen 2010 fungerade relativt bra".

Och gatubelysningen ska hållas släckt under tiden 1 juni till sista juli, för att återigen göra en uppskattad inbesparing på 10.000 €, trots att de flesta av oss vet att den ljusaste tiden på året infaller från ungefär i dag och består i nära två månader framåt. Den 31 juli börjar vi redan ha kolsvarta kvällar.

Och, avslutningsvis, för att lugna de av er som under veckoslutet oroligt kontaktat mig med frågan: "Var är Hoppis", kan jag säga; På pappret. Enligt det arbetsschema tekniska har lagt upp är det meningen att det ska börja byggas ungefär... nu.