måndag 7 februari 2011

Strategiskt näringsprogram

I enlighet med Hangö 2020-strategin som utarbetades av staden i höstas, den som ska användas som underlag för stadens utvecklingsåtgärder fram till år 2020, ska det beredas ett näringsprogram för staden.

Avsikten med näringsprogrammet är att presentera "de centrala principerna och målsättningarna samt konkreta åtgärder inom en nära framtid för att förbättra näringslivets verksamhetsförutsättningar och principerna för samarbete mellan företagen i staden."

M.a.o. hur sjutton vi ska göra för att få mera kunder, helst med större köpkraft, till våra affärer i staden och vad staden kan göra för att hjälpa till. Utan kostnader, naturligtvis, för pengar finns det inte.

Nu är arbetet då så pass långt på väg, att det på stadsstyrelsens möte i kväll ska utses en arbetsgrupp som ska dryfta dessa "centrala principer och målsättningar". Om inte ärendet bordläggs.

I den gruppen föreslås det ingå ett antal (1-3) förtroendevalda, två tjänstemän, två representanter var från Hangö Industriförening och Hangö företagare rf samt en representant för Oy Hansea DC Ab.

De centrala principerna och målsättningarna är det väl rätt onödigt för gruppen att desto mera diskutera, de torde väl stå rätt klara för alla, men vad arbetsgruppen ska komma med för förslag på konkreta åtgärder ska bli spännande att se.

Förhoppningsvis blir det någonting vettigt denna gång.