onsdag 22 september 2010

Parkfaddrar

Jaha, det har varit ett och annat på hemmafronten, sjukdomar och annat. Visserligen har det under tiden varit rätt lugnt på stan, men ett och annat har i alla fall hänt.

Stadens representanter besökte huvudstaden i egenskap av deltagare i kriskommungruppen, men inte hade de någonting ut av det. Om de inte turistade samtidigt, förstås.

Arbetslösheten i staden ökar, som förutspått, till vintern då sommarbetsplatserna försvinner och vi hade strömavbrott en stund på dagen i går. Wow.

Idel stora nyheter, således.

Ett initiativ till någonting som kallas parkfaddrar togs i somras av några personer med gröna fingrar, namnen på dem minns jag inte nu, men från stadens sida tog man genast fasta på idén. Förståeligt; ännu ett sätt att spara pengar och timresurser.

Ärendet gick till tekniska nämnden, som på sitt möte den 15 september beslöt att "Miljöarbete på stadens områden kan organiseras med frivillig verksamhet under tekniska och miljöverkets ledning."

Nu har parkförman Merja Rönkkö & co utkommit med en pamflett på stadens hemsidor där intresserade kan anmäla sitt intresse för detta arbete.

Vad som inte nämns är om gallringen av märsaskogen ska ingå i detta projekt. Det skulle i alla fall förklara hur staden har tänkt sig förtjäna 100.000 € på att fälla 4 hektar "skrapelskog".