söndag 29 maj 2011

Sommarsäsongens inledande

Javisst, trots ihållande kyla, regn och blåst, är nu sommarsäsongen offentligt öppnad. Åtminstone av företagarna på Berggatan, som hade sitt (v)årliga tillfälle i går. På programmet fanns det dans av och eller med South Coast Dancers, en trubadurThomas och diverse annat dittan och dattan som lopptorg och liknande. Den nya butiken i hörnet, Nautical Corner, hade sin öppningsdag med vad jag förstår en riktigt bra omsättning.

Det där med att inleda sommarsäsongen, ja. Krogpersonalen firar sin säsongöppning i kväll, de hitintills stängda krogarna i nästa vecka - förutom de som inte klarar tidtabellen - och vårt anrika Casino inleder sin sommar den 18 juni. Och då ska alla, jag förutsätter åtminstone i jämlikhetens namn att det är så, vara klädda i smoking eller mörk kostym. Enligt en annons i den senaste Hangötidningens sommarbilaga.

Åsnebryggemässigt kan jag här tillägga att damerna som dansade på Berggatan gjorde likaledes på Park kvällen innan. Linedancing, kallades det (tror jag), och det såg så roligt ut att det till och med knyckte i min stortå. En aning.

Avslutningsvis, den här gången, vill jag nämna att de mera sansade personerna i min omgivning inleder sin sommarsäsong då de kan lägga av sig vinterklädseln.

Vilket, enligt utlovade uppgifter från Meteorologiska Institutet, lär ska ske vilken dag som helst inom de närmaste veckorna.

Åtminstone tillfälligt.