fredag 20 april 2012

Syndigt

Stadsstyrelsen har publicerat sin föredragningslista inför nästa möte. Som vanligt innehåller den en hel del läsvärt.

Bland annat läser jag att de nuvarande inhysingarna i Warrantmagasinet flyttar ut. Det tycker jag är synd, för Etelä har varit ett fint tillskott i utbudet av kultur i staden. Samtidigt föreslår de en ny arrendator. Vilket även det är synd.

Så läser jag att hamnområdet i Tvärminne ska hyras ut på enbart fem år. Vilket jag tycker är synd, tills jag förstår att det är på arrendatorernas egen begäran. Då blir det ännu mera synd, för nu kan man anta att ingenting nämnvärt händer på fem år.

Jag läser vidare att stadens turistbyrå inte anser att vi har någonting att göra i ett försäljnings- och marknadsföringsbolag för Västra Nylands turism, vilket jag definitivt inte tycker är synd. Där håller jag nämligen med. Synd är det däremot att vi inte verkar få igång ett motsvarande projekt på det lokala planet.

Avslutningsvis syndar jag med en av de sju dödssynderna och tillåter mig känna avund mot lärarna Raija Nylund och Sirpa Ikonen som sticker iväg på en tjänsteresa till Paris. Synd att det inte är jag.

Det regnar ute. Synd.