onsdag 2 november 2011

Resultatgranskning

Polisen och den service polisen ska ge oss skattebetalare ligger illa till i och med alla denna världens inbesparingar, det är ett från tidigare bekant faktum som även jag järmat över tidigare, men nu ser det verkligen risigt ut. Åtminstone om det är att lägga tilltro till den intervju svenska YLE gjort med polischefen vid polisinrättningen i Västra Nyland, Jari Liukku.

- Utgångspunkten har varit att polisens servicenät ska bli mindre, säger sig den gode Liukku ha förstått av det han hörde i går vid en resultatdiskussion på inrikesministeriet med polisstyrelsen, vilket tyder på att det är pengar det är frågan om.

Vilket vi vanliga medborgare kan finna vara en besynnerlig kommentar, med tanke på att såväl en stor del av medborgarna som beslutsfattarna enligt undersökningar begär mera synlighet av polisen.

Framtiden, säger polischef Liukku vidare, tillhör internet. I framtiden är det meningen att vi ska sköta alla våra polisärenden på webben, säger han, och för att vara säkra på att få service är det meningen att vi ska beställa tid i förväg.

Finns det någon annan än jag som tycker att det här är vansinnigt?

Borde jag beställa tid nu - låt oss säga till den 21 mars 2012 - för att då berätta om alla inbrott, påhopp och stölder jag blivit utsatt för under tiden fram till dess, sådär bara för säkerhets skull? Hur i hela helvete ska ett sådant påfund kunna förenkla den undersökande polisens arbete?

Om det nu återigen är pengar det är frågan om kanske man kunde finansiera en och annan station med beslagtaget gods? Eller lägga en större del av våra skattepengar på vår säkerhet, i stället för att betala ränta på våra statsskulder.

Nu får vi ju i alla fall vara glada över att polisen fortfaranda har hundar, kan vi konstatera, då det var en polishund som hittade den typ som har sysslat med att försöka göra en stor brasa Hagaparkskolan. Vovven är verkligen värd sitt dagliga kex.

Kanske det vore skäl att, i inbesparingens tecken, byta ut konstaplarna mot hundar?

Nytt inlägg

På begäran, inte enbart av min gamla far och min betydligt yngre hustru, kommer här nu ett snabbt inlägg. Helt skrivet utan hot eller utpressning, arv har jag inget att lämna och skillsmässa tror jag inte på.

Men de hälsningar som framförts, i stil med att jag åtminstone borde tacka mina trogna läsare för tiden som gått då jag slutar, de måste jag nog ta på allvar.

Inte fan är det ert fel, så inte ska ni tackas.

För jag slutar inte.

Nu är det så, ser ni, att jag lidit av en helt obotlig sjukdom. Egenintresse.

Ja, jag erkänner, jag har satt mig själv, med mitt egennyttiga lättjefulla och syndiga sinne, framför er. Här hjälper nog inga förklaringar om minnesförlust eller tillfällig sinnesförvirring.

Inte heller en förklaring om att YLE västnyland, Hangötidningen och VN sköter skvallret.

Däremot hade jag här tänkt mig att fråga, vilket utgör det stora monstret i mitt dilemma, vad ni tycker om ett beslut jag borde ha gjort under mina kvalfulla nätter då jag tänkt på hur jag ska fortsätta med bloggen, om jag ska bli elakare eller mera socialt snällare...

Men jag kom fram till att jag egentligen inte så mycket bryr mig i vad ni tänker. Jag blir elakare. Här en tanke för er att tugga på medan ni funderar på nya anonyma smädesord;

Vad beror det på att Stadsstyrelsen föreslår för fullmäktige att både inkomstskattesatsen och fastighetsskatterna hålls på samma nivå år 2012 som i år.

Kan det ha med ägandet av fastigheter och fastighetsskatten att göra?