måndag 21 mars 2011

Vårdagjämning

Ja, i dag är det då den dagen då dagen och natten ska vara lika långa. Fast egentligen stämmer det där inte riktigt, men jag är inte tillräckligt fiffig för att förstå det hela, man behöver nog ha en fysikers utbildning till det. Och så vet jag inte om det var förra natten eller nästa som ska räknas, men det är väl kanske ingen skillnad.

Hur som helst förklarar det där med en blandning av ljust och mörkt säkert varför det är så jämngrått väder i dag.

Och på tal om fysiker, så var det i går dags för den årligen återkommande "Må bra-dagen", men min fysik var i går så bra och vädret ännu bättre så jag struntade i den. Har man sett en måbradag, så har man sett alla.

Min hustru, däremot, var där och mår nu så mycket bättre. Hon visste i går berätta att många tyckt som jag, tillfället var tydligen rätt dåligt besökt, så vi är nu högst antagligen närapå bevisat vara ett välmående folk som bebor den sydligaste spetsen av vårt land.

Det närmar sig val, bör kanske påpekas om någon nu råkat missa ett sådant meddelande, och på YLE har man öppnat någonting som kallas "Valkompassen". I valet och kvalet som jag är mellan det digra utbud av kandidater vi har uppställda, många även från Hangö, tog jag mig igenom frågorna för att se vartåt det lutar.

Jag tror att dessa uppställda kandidater har missförstått frågorna, för de kandidater valkompassen föreslog att jag skulle rösta på tillhör partier jag aldrig tidigare hört talas om. Men, visst kan jag tänka mig att vara nytänkande. Och vår lokala SFP-kandidat hade missförstått frågorna så till den milda grad att hon inte fick ett enda svar inlämnat och lyste således med sin frånvaro.

Däremot, till min stora förvåning, lyste kandidaten Koli här med sin närvaro. Så frånvarande som han varit denna vinter är det rent av nästa bejublansvärt att han visar sig fortfarande kapabel att kravla över någon sorts tröskel.