fredag 14 maj 2010

Övernattningsmöjligheter

En sak som har stått på min, och säkert också på många andras, önskelista här i staden är ett hotell. Då det gäller statusen på stadens möjligheter som en fungerande turistort är övernattningsmöjligheterna alltings A och O. Och detta har märkts i diverse diskussioner, både i staden och i våra olika medier.

Harkimo och hans projekt i all ära, men Hotell Regatta hör till de mera traditionella byggnaderna i vår stad och står således mitt hjärta nära. Av den orsaken följer jag med spänning med vad som händer, hur det händer och när det händer.

Nu pratas det att det är de lokala företagen Hangö Elektriska och VN-Byggservice som ska sköta byggandet och att byggstarten skulle ske inom ett par veckor. Fint om det arbetet hålls i regionen, och inte far till Hesa som så mycket annat.

Om byggstarten sker så som det nu pratas ser det ut som om den tidtabell projektets dirigent Peter Lindholm tidigare pratade om kommer att hålla. Fint! Då skulle vi ha hotellet renoverat och ombyggt sommaren 2011.

Den datorframställda bilden ovanför vet jag att jag visat förut, men jag tycker det ser så bra ut så jag visar den igen.