torsdag 2 september 2010

Nämnden för kultur- och medborgarverksamhet

Under sidan "Föredragningslistor och mötesprotokoll" på stadens hemsidor har den nya nämnden, nämnden för kultur- och medborgarverksamhet, dykt upp.

Nämndens verksamhetsidé skall vara följande:

Att främja, stöda och ordna kulturverksamhet, uppehålla och förstärka befolkningens förståelse för sin kultur, historia och miljö, främja befolkningens likvärdiga möjligheter till bildning, intresse för litteratur och konst samt till fortgående utveckling av kunskaper, färdigheter och medborgarfärdigheter och utgående från principen om livslångt lärande anordna utbildning som stöder aktivt medborgarskap. I verksamheten betonas självständigt lärande, gemenskap och delaktighet.

Hedervärt. Den nya nämnden blir en av de absolut viktigaste i staden härefter, vi får hoppas att våra förtroendevalda har insett det här.

Instruktionerna för den nya nämnden går att läsa HÄR.

2 kommentarer:

Med spänd förväntan sa...

Nämnden för kultur- och medborgarverksamhet

KULME
Kulturnämnden fortsätter fr.o.m. den 1.8.2010 som nämnden för kultur- och medborgarverksamhet. Nämnden ansvarar för kultur- och medborgarverksamheten som består av medborgarinstituten, det allmänna biblioteksväsendet samt museiverksamhet enligt godkända mål. Nämndens förkortning på finska är KUKAT och på svenska KULME. En sammanfattning över nämndens verksamhetsidéer delas ut på mötet.

Anonym sa...

Hoppas flickorna på biblioteket och museet med Marketta i spetsen får fortsätta som hittills med allt de goda de gjort och gör. Hoppas det bland medlemmarna i den nya nämnden finns någon som också kan få medborgarinstitutet att blomstra igen. Någon som vågar ta i och se till att få vettiga kurser till MBI, så att man inte alla år behöver åka till Ekenäs på kurser.