fredag 30 mars 2012

Polisen + Itella + R-kiosken = ?

Jag hade i dag orsak att besöka vårt lokala poliskontor, som ännu ibland håller öppet för att betjäna medmänniskor i nöd, i akt och mening att göra ett erkännande. Det fick jag nog så gärna göra, enligt den vänlige polismannen, men det måste ske per post.

Jag blev hänvisad till R-kiosken.

Nu är det väl nog gott och väl, posten heter ju numera R-kioski - åtminstone i Hangö - men nog tycker jag att polisen eller någon kanslist hade kunnat ta emot mina papper direkt. Då det i alla fall fortfarande är en rent polisiär sak med fortkörningsböter.

Men så här i utlokaliseringstider, med indragningshot och inbesparingar hägrande över alla statliga instanser, kanske vi snart ser de nu blåklädda poliserna klädda som R-kioskens tanter, så som nu redan skett med postens personal.

Blått och orange är postens färger, blått och gult är kioskens och blåvitt har vi trott att är polisens. I framtiden går kanske poliserna omkring i dräkter med blå och gula ränder med en och annan orange boll utspridd över ryggen.

Det är fantastiskt med privatisering, men vem i hela friden har gett just R-kiosken rätt att leka post och polis? Det kunde väl lika bra ha varit KotiPizza.

Då hade man åtminstone fått hembärning.

4 kommentarer:

Benccu sa...

Eller i detta fall "bortbärning".Allt blir mera o mera obegripligt.Snart är det väl på det sättet att har förseelsen skett i en korsning handhar R-kioski men är det i en rondell får man gå till Kotipitza.

Anonym sa...

Postservicen har aldrig varit så smidig som nu när den är utlokaliserad. Fan vad skönt att få sköta sina postärenden när man vill utan att vara bunden till de gamla uppehållstiderna.

Anonym sa...

Den va ju bra "Lisää tätä"

Anonym sa...

Postservicen har aldrig varit så dålig som nu! R-kiosken är alltför trång och man får alltid stå och köa i åtminstone 20 minuter. Och personalen har väldigt svaga kunskaper i postärenden.