onsdag 22 augusti 2012

Lägenhetshotell

Att man kan bli förbannad. Ja så arg, rent av, att jag glömmer att jag inte ska skriva vad jag tänker.

Att vår stadsstyrelse ska ha så många enfaldiga medlemmar att de är i majoritet, det är rent av förskräckligt. Och aningen skrämmande.

Han tycks ha en otrolig övertalningsförmåga, den där Kavander.

Babsu Wikberg, Kurre Wennerqvist, Rolf Rönnblad och Mikael Kilpi ska ha all heder för att de försökte göra vad som rätt och riktigt är; föra ärendet tillbaka till ombehandling i fullmäktige.

Ordförande Kavander motiverar nämligen sitt agerande med att fullmäktige redan godkänt ett hotellbygge på Fabriksudden, han anser att det nu var stadsstyrelsens sak att få igång arbetet.

Bra så och på sätt och vis rätt tänkt, egentligen, för nog har det velats hit och dit genom åren. Men då är det frågan om ett hotellbygge och inte lägenheter, vad Kavander än säger. Tyvärr verkar det som om många fortfarande inte förstår skillnaden.

Att motivera byggandet av dessa lägenheter med att de "ser bättre ut" är bland det vansinnigaste jag hört denna sommar. Det är fortfarande hotell, med övernattningsmöjligheter för turisterna, vi behöver. 

Nu har det inte i medierna nämnts vilka som röstade för detta bygge, men då rösterna föll 5-4 kan man med uteslutningsmetoden räkna upp vilka de övriga är som sitter i stadsstyrelsen:

Jouko Kavander, Birgitta Gran, Keijo Larila, Ann Nylund-Mällinen samt Anja Roos. Visserligen kan någon av dessa ha haft en ersättare som röstade emot vad den ordinarie sittande ledamoten önskat, men jag tvivlar.




13 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa,a... Gratulerar quattro för århundradets affär!!!!!!! Och deltar i sorgen över att majoriteten av stadsstyrelsen inte förstått vad dom gjort, eller gick det till på samma sätt som när elverket såldes...?

Bernt F. sa...

Ja man kunde ju gissa att Ben skulle "vakna" då denna fråga behandlats.

Oberoende vad man anser om behovet av ett hotell, så skulle det inte ha skadat att ha fört detta till fullmäktige.

Bland fullmäktige är det antagligen mycket få, som anser att det vi nu lovats, är det som man varit med och beslutit om.

Anonym sa...

Förstår överhuvudtaget inte varför man pratar om ett hotell. Inte blir det där något hotell, det blir privatbostäder.

Anonym sa...

Anonym sa
Undrar om inte Bernt.Fs partikamrater har en liten del i beslutet. Men snart är det val så vi får se hr det går.

Benccu sa...

Det här gick lika lätt för Quattro som det är för mig att stjäla karkki av småungar.

HenrikS sa...

Jo, nu blir det ju fint. Drottingberg, som redan är utslätat kan göras om till långtradar parkering med servicehus. Fabriksudden kan stå kvar som den är, bara Quattro inreder kafe i containerna. Hissar flaggan när de passar.
Sen får Kavander & Co champis när långtradarna firar sin inflyttning. Inte ser detta ju bra ut. Jag tycker man skall blåsa av hela spektaklet. Om naturligtvis inte Sundberg ordnar så att det blir en gasupplagringsstation på Drottningberg. Det skulle ju passa med hamnens planer.

Anonym sa...

Fältet har varit öppet för alla dessa "Hangöbo", "Anonym" m.fl. att genomföra sina planer och bygga hotell samt simhallar etc sedan tiotals år tillbaka i tiden. Man frågar sig endast - varför har det ej hänt något ??

Bernt F. sa...

"Undrar om inte Bernt.Fs partikamrater har en liten del i beslutet."
Partikamrater kanske de är det, men då det gäller kommunalpolitik så är kamraterna främst de i den egna föreningen (Hangö Svenska Socialdemokrater), de finskspråkiga har sin egen förening. Vi har våra egna möten och våra egna agendor. Rolf Rönnblad från vår föreningen röstade ju förövrigt annorlunda än Kavander och Larila så anonyms kommentar är aningen...

I kommunalvalet arbetar vi definitivt främst för att få röster till den egna föreningen! Detta gäller definitivt mej, men högst antagligen alla i föreningen.

Inga sa...

det är ju kommunalval i höst, så alla (mig inkluderat) som nu gnäller, gå och rösta på en sådan kandidat, som uppfylller era önskemål. Har en känsla av att det ännu kommer att ske många svängar i denna långdans!

Anonym sa...

Detta är det bästa som hänt ,äntligen får jag möjlighet att köpa bostad på Fabriksudden ,den"klår" nog Harkimos och Regattas utsikt!!!HA HA HA HA!!!

Anonym sa...

Jees. Och när jag sitter nedanför din fina balkong och skrålar ringer du efter polis. Om du har råd med telefon.

Axelsson sa...

Jou jou... i´t lär vi alder få ett hotell ti´ Hangö...
Alla i beslutsfattande ställning tycks ju vänta att det först ska komma utsocknes människor / resenärer / turister / inflyttare, kallade dem vad ni vill. Med för f.., dom har ju ingenstans att komma till!!
Bygg först ett HOTELL så att tidigare nämnda individer har något att komma till, att övernatt i!!
Jar är övertygad om att antalet turistande individer i satden skulle öka bertydligt om vi hade att erbjuda dem ett ordentligt inkvarteringsställe.
I väntan på bättre tider...

Anonym sa...

Hurra för ett lägenhetshotell!
Man äger inte en lägenhet i hotellet , man köper veckor. De kan hyras ut till tredje person när som helst.Har själv erfarenhet av dy. hotell i Lappland. Det fungerar perfekt!