torsdag 9 september 2010

Uppsökande ungdomsledare

En tidsbunden befattning (04.10.2010-31.05.2011) som uppsökande ungdomsledare i Hangö har varit lediganslagen att sökas internt och externt under tiden 05.08-25.08.2010.

Under utsatt tid har det inlämnats fyra ansökningar, alla externa. Av dessa fyra fyller två kompetenskraven.

Bildningsnämnden föreslås på sitt möte den 14.9 välja den enda av de sökande som är tvåspråkig, Ulf Wiberg, till den tidsbundna befattningen som uppsökande ungdomsledare under perioden 4.10.2010-31.05.2011 och till reserv Nina Niemeläinen.

Jag har inte tidigare hört om någonting sådant som en "uppsökande ungdomsledare", men enligt undervisningsministeriets direktiv är uppsökande ungdomsarbetets uppgift helt kort;

”att hjälpa unga personer under 29 år som inte studerar eller befinner sig på arbetsmarknaden och som behöver stöd för att nå tjänsterna inom den offentliga sektorn eller som behöver stöd för att utnyttja de tjänster som erbjuds eller som riskerar utslagning"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det där med alla externa, är väl en tolkningsfråga?

Unknown sa...

Interna och externa, som begrepp, är kanske en aning att ta för givet att vi, vanligt folk, vet vad intern och extern betyder. Interna är sådana som redan är inom stadens den del av samhället som räknas till stadens anställda, och de externa är sådana som vill in i denna del av vårt samhälle.

Termilogin är inte min, utan det är så det i våra officiella papper pratas; vi och de.

Ingen som helst möjlighet till tolkningar i denna fråga.

Anonym sa...

Tack, jag vet vad intern och externa betyder. Men arbetade inte en av dessa sökande vid stadens "työpaja"? Kanske det arbetsförhållandet har tagit slut.

Anonym sa...

Bra initiativ från stadens sida

Anonym sa...

Bra initiativ från stadens sida