fredag 10 september 2010

Parkeringsövervakning

Nu har man på den tekniska sidan plötsligt vaknat då det gäller parkeringsövervakning i staden. Inför tekniska nämndens nästa möte finns ett långt inlägg gällande detta ämne, som i korthet går ut på ungefär följande;

Ingen, varken vi Hangöbor eller turisterna, kan parkera som folk. Bilisterna är lata och vill parkera så nära den plats de ska besöka som möjligt. Detta innebär nu en säkerhetsrisk och måste åtgärdas.

För att råda bot på detta problem uppmanar nu Tekniska nämnden tekniska och miljöverket att bereda en i bruktagning av parkeringsövervakning och avgiftsbelagd parkering, det vill säga parkeringsmätare. Utgående från den ökning av turismen som hittills skett och den utveckling som är att vänta under de närmaste åren är det klart att staden inte längre kan ordna trafiken på områdena i centrum på ett nöjaktigt sätt sommartid utan att specialåtgärder vidtas, sägs det.

Ganska intressant, egentligen, att en av orsakerna till att den såkallade regattasvansen skulle bort var just det faktum att "svansen" parkerade hur som helst. Som ett alternativ föreslog företagarna i staden ordnandet av parkeringsövervakning och utdelning av felparkeringsbot, men det var då enligt staden "totalt omöjligt och inte praktiskt genomförbart" och "någonting som är polisens uppgift".

Nu läser jag i beredningen att "Ordnandet av övervakningen kräver endast marginella investeringar." och att inkomsterna från de platser där det nu ska tas avgift för parkering, främst i området östra hamnen och centrum, med god marginal täcker kostnaderna.

Ja, ja. Än en gång ser jag betydelsen av hur och av vem ett förslag ska läggas fram.

2 kommentarer:

Inga sa...

Så som folk parkerar vid R-kiosken (posten) behövs det minsann parkeringsövervakare. Som det är i dag finns det ingen övervakning och bilisterna parkerar hur som helst fastän det är förbjudet! Dagligen uppstår verkligt farliga situationer.

Anonym sa...

onödigt...