fredag 10 september 2010

Parkeringsgrotta

Som ett omedelbart gensvar på föregående inlägg hittade jag i den elektroniska postlådan följande lilla idé, som jag med benäget tillstånd av skribenten lägger ut utan redigering:

Hej.

Bifogar ett utsnitt från Hangö stads internetkarta med en privat fundering inritad. Med ökande bilpark, både lokal och utsockens, och åtföljande parkeringsproblem, varför inte utnyttja parkeringsgrottor? Exempelvis under "Mau-mau" - Högbergsgatan. Infart vid skvären Seglargatan - Högbergsgatan och lämplig utfart mot Korsmansgatan.

Grottan kunde dessutom vid kristider fungera som befolkningsskydd. Nedgångar direkt från eller nära höghusen. Tar inte ställning till anläggningskostnaderna (troligen skyhöga i relation till nyttan) men parkeringsavgifter och hyror mm bör i alla fall kunna bidra till driftskostnaderna.

Också under Vårdberget (kyrkan - vattentornet) bör finnas utrymme för parkeringsgrotta. En möjlig in/utfart vid Stadshuset.

Något för Sten Öhman att fundera på?

Styrbjörn Lindberg

6 kommentarer:

Bernt F. sa...

...och kanske vinterförvaring för båtar på vintern, då behovet av parkeringsplatser är mindre.

Anonym sa...

...eller att placera överlopps snö i, som det planeras i Helsingfors.

Anonym sa...

Hangö är mest kriminella stad i Finland ,så en bra förvarings plats för dessa behövs!Kanske även en terapi plats för dessa "international airport drömmare" ,nu tror jag att Hangö har överskridit sin "nyhetströskel".

Anonym sa...

Under nuvarande Säästö-pörssi finns en parkeringshall som under hela sin existens för det mesta stått så gott som tom, trots att det är gratis att parkera där. Kan inte förstå varför, på sommaren hålls bilen sval och på vintern hålls rutorna isfria.

Anonym sa...

Det har nog ingen betydelse hur många grottor som byggs, bilen ska placeras så nära som möjligt. Helst ska den med in i affären!

Anonym sa...

Salutorget är färdig plats för parkering.