måndag 15 november 2010

Utvilad och så vidare

Det var en trevlig "ledig" helg. Vädret var lika omväxlande som mina möjligheter att logga in på nätet. Kineser attackerade mina e-postadresser, igen, men den här gången tror jag inte de fick utskickad någon spam.

Ja, och farsdag var det också. Ett trefäldigt leve för alla fäder.


I fredags höll Hangö miljöförening en presskonferens i Alans Café. Det berättades om inlämnandet av besvär till förvaltningsdomstolen. Nu är man inte nöjd med hur utvidgningen av K-hallen, detaljplaneringen över Tjäruholmen, gallringen i Märsan och beviljandet av undantagslov på Kadermogatan 1 skötts.


En diger lista på klagomål, som alla enligt föreningens ordförande Pertti Sundqvist kunde ha undvikits om stadens gubbar lärt sig följa lagen.

Och det är inte utan att jag håller med, nog är det konstigt att det ska vara samma gamla visa varje gång det ska byggas eller göras någonting i Hangö.

Och visst är det ju onödigt att miljönämndens ordförande, SFP's Yrjö Sahlstedt, och vår tekniska direktör Sten Öhman beklagar sig över att processerna förlängs och omkostnaderna ökar då allt detta kunde undvikas genom att följa gällande direktiv.

7 kommentarer:

Fundersam sa...

Håller helt med!
Det finns en del som tror att de är över lagen och sedan när de får på fingrarna så skyller de på den som utnyttjar sin lagliga rätt.
Stadens tjänstemän och i vissa fall politiker, borde lite mer höra på vad Hangöborna vill och inte börja med dyra och idiotiska projekt som inte har förankring bland befolkningen (som exempel mattvätt i slaktarbukten och ett annat; nytt flygfält, som det inte finns en chans i världen att man skulle få pengar till).
På det viset skulle man spara en hel del pengar och tid!

Anonym sa...

Om miljöföreningens besvär är sakliga så går det genom i domstolen. Om de inte är sakliga så går de inte. Hur många procent av deras besvär har gått genom?

Anonym sa...

Skall Hangö stad tolka lagen såsom den är eller såsom Sundqvist vill att den skall tolkas. På föredragningslistan till dagens stadsstyrelsemöte finns två svar från biträdande justitiekansler på Sundqvists klagomål. De är nog lätträknade de besvär som gått igenom, om det alls finns några. Är besvären sakliga skall de göras, men i detta fall anser jag nog att vi mera har att göra med en som inte tycks göra annat än besvära sig över allt och alla och antagligen också saknar förmåga att diskutera med beslutsfattarna (utgående från det han brukar skriva i tidningarna verkar det åtminstone så). Mitt förtroende för Hangö miljöförening eller dess orförande börjar närma sig 0. Kan någon berätta för mig vad en utredning om små affärer i staden och det att K-hallen vill utvidga och i affären bygga utrymmen för små affärer har med miljö att göra?

Anonym sa...

Heja Hangö Miljöförening,upp till barrikaderna!!!

Anonym sa...

Yes, Hangö Miljöförening!

Anonym sa...

De av er som läst tvångsfinska i skolan och har tillgång till tidningen EteläUusimaa kan ha en rätt stor behållning av att läsa deras artikel angående besvären i dagens nummer.

Unknown sa...

Det fanns en motsvarande artikel, på svenska, i den senast utgivna Hangötidningen.

Det senaste numret av detta blad var för övrigt ett av de intressantaste på länge.

Ett stort tack till Birgitta, Biggan och Toma. Mera sådant!