måndag 29 augusti 2011

Forneldarnas natt

Det kommenteras om att det inte fanns någonting för "vanliga" Hangöbor att göra under veckoslutet. Det var bland det enfaldigaste jag hört, utbudet på alternativ är stort, ibland större och ofta riktigt stort. Det går att syssla med allt från öldrickning till att räkna sandkorn, utomhuskonserter och inomhusdito, vattentornsbesök, höstmarknader och lopptorg. M.m., m.m. Nog är det bra konstigt om det inte finns någonting annat att göra än att gnälla! Inkommande år kanske gnällspikarna själva kan bidra med program?

Hedningarna, som under natten mellan lördag och söndag, visade sig på den styva linan och dansade till lågornas sken runt om i bygderna, den alltid lika förträfflige B. Wikström har än en gång tagit en alldeles otroligt bra bild från brasan i Kapellhamnen.

På söndag kunde sedan de som anser sig tillhöra den mera fromma befolkningen avnjuta en gudstjänst utomhus, med levande musik, anordnand av Hangö svenska församling. Även här är det den gode Benccu som tagit sig tid att fotografera.

5 kommentarer:

Anonym sa...

det kan hända Ben att du gillar att dricka öl, men alla gör det inte. Gå på höstmarknad eller lopptorg det har vi gjort hela sommaren om onsdagar. Inomhuskonserter ordnades det två, men vi hade inget intresse av att gå och höra på skrålande damer, varför två kvällar i rad? Dessutom har vi nyss besökt Hangö musikdagar. Den ena kvällen hade ju t.ex. kunnat vara lite svängigare och lättare. Teaterevenemanget i Haga Park förstod vi oss överhuvudtaget inte på. Vattentornet har varit årligen återkommande. Utomhuskonserten var det enda positiva, men som 60+ kände vi oss en aning malplacerade bland ungdomarna, men roligt att det ordnades något för dem. Manskörens uppträdande har varit uppskattat, men det var väl för enkelt så det hade slopats. Det går bra att ordna program för alla med lokala förmågor om man vill. Visst gnäller vi, men vi är också skattebetalare i motsats till största delen av dem som det ”högtflygande” programmet var avsett för och någon ska ju betala kalaset!

Anonym sa...

^ This is sooooooo Hanko.

Fredrik Selin sa...

Det är emellertid glädjande att Ben orkar fortsätta med sin trevliga blogg, trots alla "Anonyma" osakliga, gnälliga och ibland direkt påhoppande kommentarer. Läs förresten den utomordentliga kolumnen om anonyma insändare i dagens Helsingin Sanomat. Jag instämmer helt med skribenten.

Nu gnäller någon såklart att den inte läser HeSa (bibliotekets läsesal har den) eller inte överhuvudtaget läser eller ens begriper finska. Ja, vad skall man såga?

Anonym sa...

Till förstnämnda anonyma inlägg: Jag hoppas att skribenten hade anmält förslag på möjligt program åt arrangörerna, eftersom det är lite tråkig stil att klaga utan att bidra. Trots att man är skattebetalare så gör det det inte lättare för arrangörer att läsa ens tankar.

Irina. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.