onsdag 16 november 2011

Harkimo ute ur Hangö-projektet

Hjallis Harkimo har sålt sina andelar i Hangö-projektet till företaget Quattrorakennus som är en del av Quattrogroup, rapporterar YLE.

Det är smått väntat, Harkimo är mera en gosse som drar igång projekt inte en byggherre, men visst är det synd. Diilivinnaren Mira Kasslin är även hon ute ur bilden, vilket förvånar ännu mindre.

Quattrorakennus, som redan i januari köpte 25% av aktierna "för en stor summa pengar" fick antagligen betala en minst lika stor summa pengar till, vilket nog får Harkimo att mysa. Och det är ju sådant båda han och jag, säkert ni också, tycker om; att göra pengar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Just så!

Ulf "Putte" Lindström sa...

Hjallis gjorde en fin grej för vår stad. Han körde igång projektet mycket bra. Det är klart att man viste det att Hjallis inte är en välgörenhets profil nej bissnes är ju det som han sysslar med. Det viktiga med detta projekt är att det förverkligas inte vem som förverkligar.

Fredrik Selin sa...

Att köra igång projekt- vilka som helst - är en sak. Att slutföra dem är en annan sak. Tills vidare finns det inga bevis alls för att hotell + Drottningberget blir av överhuvudtaget. Hjallis har tagit sina pengar och skrattar nu hela vägen till banken.

Jag hoppas som så många andra att stadens beslutsfattare (inklusive Putte) inte slutar med Svarte Petter på hand, som så många gånger tidigare.

Ty: det är vi som betalar, inte naivisterna i stadshuset. Skatteöret 20,75 kan vara i fara, liksom också fastighetsskatteprocenten.

Anonym sa...

Så här skriver Rakennuslehti:
http://www.rakennuslehti.fi/uutiset/talous/26678.html

HenrikS sa...

Lite löjligt att säag att Hjallis skrattar hela väge till banken! Vad har varit rllrt är hans ide. Han startar och får i gång ett projekt inklusive finansieringen. Det är fritt fram för alla andra, inklusive sura deltidsHangöbor att närsomhelst starta och utföra prjekt där dom sedan kan skratta hela vägen till banken. Varsågod!!

Ulf "Putte" sa...

Henrik jag är helt av samma åsikt som det är fritt fram att komma med åsikter som är positiva och inte endast med negativa åsikter.
jag väntar på Fredriks projekt som han kanske startar.Jag vill inte heller ha Svarte Petter kanske ditt projekt räddar mig från det

Fredrik Selin sa...

Vi får väl se.

Säger Fredrik, fast bosatt i Hangö sedan över 20 år.

Anonym sa...

Det blir nog troligtvis så att vi får se på "tegelhögin" fd. mekano och de fula söndersprängda berget i östra hamnen!!