lördag 4 juli 2009

Jouko Mäkinens sommarhälsning

Det damp in ett brev höromdagen. Vår stadsdirektör, Jouko Mäkinen, adresserar oss alla Hangöbor, med en sommarhälsning som i korthet söger följande;

Det går ekonomiskt åt helvete, börja hjälpa till.

Jag citerar ett stycke:

"Det är även skäl för var och en av oss att granska de egna attityderna och verksamhetssätten. Låt oss själva också igen ta mera ansvar; för oss själva, våra anhöriga och våra medmänniskor, om och när det är möjligt. Låt oss personligen ta ansvar för vår närmiljö. Låt oss föregå med gott exempel även för den unga generationen, som i framtiden kommer att bära ansvaret, - uppförandet hos majoriteten av dem finns det inget att anmärka på. Låt oss uppmuntra och vägleda de unga att under den ekonomiska lågkonjunkturen använda tiden till att söka sig till utbildning. Samtidigt är det möjligt för dem att bli självständiga och få bekanta sig med andra orter, människor, vanor och erfarenheter. Sådana återflyttare uppskattas i Hangö i framtiden! På samma sätt uppskattas insatsen och kunnandet hos dem, som kommer hit annanstans ifrån – tillfälligt eller för att stanna. Hangö är en alltför bra stad för att på grund av en lågkonjunktur lämnas att ”tyna bort”!"

Mera konkreta åtgärder var och en av oss kan ta till finns det inte föreslaget, men jag antar att det är meningen att vi med den vitt berömda talkoandan som råder i Hangö ska dra ut i stadens parker med våra gräsklippare, krattor m. m. dylikt.

Ett intressant och trevligt drag av vår nye stadsdirektör att på detta sätt gå ut till allmänheten.

De som av någon anledning inte läst brevet, kan nu göra det HÄR.

Inga kommentarer: