lördag 4 juli 2009

Regattafredag


Det finns en hel del av oss som fortfarande följer med i vad som bestäms i staden. Och många av oss kan, om inte annat, läsa Hangötidningen. Ett beslut gjordes gällande traffikarrangemangen, på tekniska nämndens möte den 19 maj, som lyder:



Under Regattan:
Appelgrensvägen är enkelriktad från Boulevarden till Sandövägen. Fordonstrafik och långvarig parkering begränsas på centrumområdet. Parkgatan och Brunnsgatan reserveras för utryckningsfordon genom att sätta upp parkeringsförbud mellan Korsmansgatan och Appelgrensvägen.

Eftersom, redan på torsdags morgonen, trafiken var arrangerad på ett annorlunda sätt än det ovanstående, förutsätter jag att det är gjort med ett så kallat tjänstemannabeslut.

Rätt eller fel i själva arrangemanget, det tar jag ingen ställning till här, men informationen kunde definitivt ha fungerat bättre. Ännu i torsdagens Hangötidning kunde vi läsa om det enkelriktade arrangemanget.

Så som det hela nu håller på att utlöpa, betyder det här årets system att de få som ännu har lust och ork att besöka staden blir tvungna att bosätta sig utanför stadshuset. Vilket jag ingenting har emot, förhoppningsvis blir de där länge.

Synd visserligen på en vacker park, kyrkparken, som ju nu blir förstörd. Och jo, det bor väl en hel del flere personer längs Boulevarden än i Badhusparken, kanske inte lika penningstinna som de ickeskattebetalare som sommartid frekventerar villorna vid Appelgrensvägen, men likväl behöver även de sin sömn. Men - Trafiken är styrd till Östra hamnen, så som det är planerat.

Synd också att stadens ledande personer som borde vistas i vårt vackra stadshus firar semester.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det roliga är ju att det också lär ha beslutats att inga stängsel sätts upp runt lekparken i Kyrkparken under midsommaren, men barnfamiljer lär t.o.m. ha blivit instängda där när parkavdelningen stängde avhängnaden.. som alltså inte borde ha funnits där...