tisdag 25 augusti 2009

Arbetslöshet

Antalet arbetslösa fortsätter att öka i Västnyland. Hangö hade i slutet av juli en arbetslöshetsnivå på 11,7 procent, jämfört med 10,8 procent i slutet av juni.

På ett år har antalet arbetslösa i Hangö mer en fördubblats, uppger YLE Västnyland på sina nätsidor. I slutet av juli i fjol hade Hangö en arbetslöshetsnivå på 5,1 procent.

Vad som vore intressant att se, på YLE Västnylands skadeglada hemsidor, är jämförande siffror från det övriga Västnyland. I synnerhet från det område som numera benämns Raseborg.

Procentuellt sett är det väl omöjligt, för det otal av ekonomer staden Raseborg anställt i samhällets bästa, att räkna ut hur arbetslösheten procentuellt ökat i de "nyligen" sammanslagna kommunerna.

Men varför de proffessionella journalisterna, som trots allt är anställda av skattebetalarnas YLE, går ut med en sådan nyhet likt denna; Det överår mitt förstånd.

Den lilla orsak jag kan tänka mig är att journalisterna i fråga har ett horn i sidan till Hangö.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja inte är Raseborgs 9,1% lågt det heller (och den stiger väl litet senare än Hangös pga. arbetsplatsstrukturen), men man tycks "tycka" om Hangö på yles sidor. Nå det är väl ganska få från Hangö som jobbar på Yle, men Raseborgare finns det väl en del ("skadeglädje bästa glädje").

BF