fredag 5 december 2008

Hangö Stevedoring anmält

Personalen på stuveribolaget Hangö Stevedoring har anmält sin arbetsgivare till fackförbundet för att sprida falsk information om de anställda. På Hangö Stevedorings webbsida meddelar bolaget sina kunder att man inte lossar eller lastar fartyg under det här veckoslutet, på grund av att stuvarna demonstrerar.

- Det här är fullständig lögn, säger huvudförtroendeman Dennis Finnberg som betonar att alla stuvare följer planerad arbetstid.

Arbetet följer alla avtal och paragrafer, säger Finnberg och konstaterar att arbetsgivaren inte har planerat in några arbetsturer under veckoslutet. Det här veckoslutet råkar det vara så att alla stuvare föredrar att vara hemma istället för att jobba övertid, upplyser Finnberg. Arbetsgivaren har ju själv upprepat att det är helt frivilligt att jobba övertid.

Någon demonstration handlar det definitivt inte om, då skulle ju stuvarna marschera ut eller göra ett officiellt övertidsbeslut, men man har ju inte gjort någondera, säger Finnberg.

Enligt Finnberg har arbetstagarna bett arbetsgivaren ta bort texten om att hamnen står stilla på grund av stuvarnas demonstration, men arbetsgivaren har fortfarande låtit den stå kvar på internet. En anmälan om det skedda har därför gjorts till stuvarnas fackförbund.

Hangö Stevedorings vd Esa Torstensson ville inte kommentera anklagelserna då Yle Västnyland kontaktade honom.

******

På eftermiddagen togs texten bort från Stevedorings hemsida.

Inga kommentarer: