måndag 23 februari 2009

Djurplågeri

Tidningen Hangö berättar den 23 februari 1935 om en körkarl med dåliga nerver:

Senaste onsdag anmäldes till härvarande polisinrättning, att körkarlen Arvid Hugo Nordström samma dag gjort sig skyldig till grov misshandel av sin häst.

Nordström var sysselsatt med att köra ved till stadens vedgård. Han hade 4 kubikmeter ved på lasset, för vilket en ganska liten häst var förspänd. Då han med det tunga lasset kom till vedgården, orkade ej hästen dra lasset på grund av att marken var övertäckt med en mängd barkar och dylikt. I sin ilska häröver tog då Nordström en bastant påk från lasset och började härmed slå hästen i fullt raseri. Då några åskådare till uppträdet sökte gå emellan, blev Nordström än mera vildsint och visade lust att gå till anfall även mot dem. Till slut slängde han tillhygget på benen på det arma djuret. Detta måste senare ersättas med en kraftigare häst, som hade bättre kraft att draga det tunga lasset.

Vid undersökning har det framgått, att händelsen utspelat sig på sätt i anmälan uppgivits, och Nordström har också själv erkänt, att han misshandlade hästen. Han kommer att stå till svars för misshandel vid rådstuvrättens sammanträde den 11 mars.


Inga kommentarer: