onsdag 4 februari 2009

Stor flyktingcentral till Hangö

En stor flyktingcentral planeras till Hangö, rapporterar YLE Västnyland. Det är möjligt att den kommer att grundas redan i vår. Flyktingcentralen skulle rymma 150 flyktingar och är tänkt att placeras i Försvarsmaktens gamla byggnad på Högbergsgatan, alltså den så kallade Mau-Mau-byggnaden.

Initiativet att grunda en flyktingcentral i Hangö kommer från Inrikesministeriet, Nylands TE-central och Västra Nylands Invandrartjänst.

Flyktingarna till flyktingcentralen beräknas komma från i första hand Irak, Afganistan och Somalien, och skulle vara asylsökande personer som väntar på uppehållstillstånd i Finland.

Invandrarkoordinator Börje Mattsson säger i en intervju för Radio Vega att det är en ganska vettig idé, för Hangö har haft flyktingar i många olika omgångar.
- Hangö är en relativt lugn, mogen och trygg miljö, säger han bland annat.

Man frågar sig om Börje Mattsson inte läser tidningarna?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska intressant förslag... Men lugn och fridfull miljö mitt i stan under värsta högsäsong? Med knvviftande fyllon och turister i alla knutar?

blackie sa...

Läste här om dagen på IS att Hangö hör bland 10 toppen inom våldstatistiken. Om det klassas som lugn o trygg miljö, måste jag kolla upp vilken stad var nummer 1 o flytta dit.

Anonym sa...

räknas dom som turister sen månne??

Anonym sa...

Jag säger välkommen! Vi ska komma ihåg att dessa människor kommer från Irak, Afganistan och Somalien osv. De har flytt mord tortyr och krig. Alla har säkerligen mistat någon familjemedlem i kriget. De bryr sej knappast om några turister som skriker i fyllan. Hangö har alltid varit i toppen inom våld/knark-statistiken, men platserna varifrån dessa människor kommer är en miljon gånger värre! Så ingen kan väl på allvar säga åt t.ex. Irakier att de inte kan komma till vårt lilla Hangö för här är det för farligt!?

Anonym sa...

Hur skall det gå på kvällarna? Tiotals somalier och ingen polisstation. Det kommer att bli rena rama vilda västern om flyktingcentralen kommer hit.