lördag 14 februari 2009

t. f. Stadsdirektör J - P Halme

Temporärt handhavande av tjänsten som stadsdirektör. (Eller; byråkrati på hög nivå.)

Stadsfullmäktige beslöt 10.2.2009 bevilja stadsdirektör Tom Axberg avsked fr.o.m. 1.3.2009. Axberg har hållit en välförtjänt årssemester sedan 2.2.2009 och i enlighet med instruktionen handhar kanslichefen på tjänstens vägnar tjänsten som t.f. stadsdirektör.

Stadsstyrelsen har berett besättandet av tjänsten som stadsdirektör så att fullmäktige på sitt sammanträde 25.2.2009 kan välja stadsdirektör.

Det slutliga verkställandet av fullmäktiges beslut dvs. den till tjänsten valda personens övergång till uppgiften jämte eventuella uppsägningstider kan för skötseln av tjänsten kräva en mellanperiod på flera månader.

Stadsstyrelsen har enligt 8 § 5 momentet i instruktionen för stadsstyrelsen rätt att besluta om vem som temporärt handhar tjänsten, dock för högst 3 månader.

Stadsstyrelsen föreslår att kanslichef Jukka-Pekka Halme förordnas i enlighet med sitt samtycke att sköta den lediga tjänsten som stadsdirektör fr.o.m. 1.3.2009 till dess att den som valts till tjänsten ordinarie börjar sköta nämnda tjänst, dock högst för 3 månader.

Inga kommentarer: