torsdag 12 mars 2009

Cannabisodlingar

Att odla cannabis hemma blir allt vanligare i västnyland, rapporterade Yle Länsi-uusimaa i går.

Lojopolisens droggrupp i västra Nyland hittade under förra veckan tio cannabisodlingar i privata hem i Hangö, Raseborg, Lojo, Högfors och Vichtis, och grep sammanlagt 12 personer.

Värdet på de konfiskerade plantorna uppgår till tusentals euro på gatumarknaden. Odlarna misstänks i nio fall för narkotikabrott och i ett fall för grovt narkotikabrott. Personerna är alla mellan 20 och 30 år gamla.

– De hade inget samband med varandra och de flesta var små odlingar med ett par plantor, berättar överkonstapel Vesa Forsström för VN. Men sällan används det som odlats hemma ändå bara för eget bruk, för det mesta kommer också andra i kontakt med drogen.

Polisen gör razzior när de får tips, och Forsström vet att cannabisodlingarna i regionen blir allt fler.

– De har ökat helt enormt i hela södra Finland på sista tiden. Nu hittade vi tio odlingar på tre dagar men det finns säkert mycket mer.


9 kommentarer:

Anonym sa...

jag tycker att det är konstit hur alkohol kan vara laglit .. när man dricker ställer man till med fanskap .. men när man röker cannabis så vill man int göra fanskap eller göra någon illa ..dessutom är det forskat att kaffe är farligare än cannabis...cannabis är olaglit för att staten skulle icke få någån stor vinst på det..se denna dokumentär först och kommentera sedan..http://thepiratebay.org/torrent/4731748/The_Union__The_Business_behind_getting_high_(2007)_DivX_Yo

Anonym sa...

Den där länken.. E int den å olagli? E int Piratebay förbjudet, eller någå?

Anonym sa...

Man borde få rösta om cannabis och kanske betala 1 cent skatt åt staten....Kolla www.THEHANKO.com

Anonym sa...

Kan du förklara för mig varför dendär länken skulle vara olaglig ? Varför skulle piratebay vara förbjudet och vad har det med saken att göra ? Anonym har en point i det hela! Fakta!

Unknown sa...

Jag misstänker att "anonym" i det här fallet avser det illegala med att ladda ner saker från olika fildelningsprogram (Upphovsrättskyddslagen). I Sverige har det varit ett stort hallå om detta, och det har spritt sig i alla de nordiska länderna.

Nu ställs Pirate Bay inför rätta och utländska intressen kräver att piraterna fälls. Ingenting är ännu avgjort, domen fälls den 15 april.

Det enda relevanta med det hät i detta sammanhang är, om än långsökt, "storebror ser dig" mentaliteten. Staten vet bäst hur vi ska leva för att må bra.

Anonym sa...

Om staten skulle tänka på människorna skulle dom medge att cannabis är ofarligare än alcoholen. Men staten tänker mera på sina pengar än vad dom tänker på att befolkingen skulle ha det bättre!

Anonym sa...

cannabis peace and love =) brännvin strider och butka

Anonym sa...

Med dekraminalisering av cannabis skulle alla vinna på förutam alla gansgstrar och maffior som säljer stuffet!

Anonym sa...

http://www.theunionmovie.com/