torsdag 5 mars 2009

Hangö musikdagar

Stadsstyrelsen beslöt på sitt senaste möte att för arrangerandet av Hangö musikdagar (26.7-31.7.2009) bevilja ett understöd om 2.500 euro och förutsätter att kulturnämnden beviljar ett understöd om 2.000 euro för projektet. Kulturnämnden har på sitt sammanträde 10.2.2009 fattat beslut om att stöda projektet.

Under de senaste åren har principen varit att för samma projekt inte beviljas understöd från flera av stadens förvaltningsenheter. I detta fall är det dock fråga om ett nytt evenemang, kulturnämnden torde kunna stöda evenemanget som ett projekt för ungas musikaliska fostran och kulturevenemang.

Till stadsstyrelsen hör naturligt förbättringen av den offentliga bilden som ett nytt evenemang i staden för med sig, samt stödet för att öka stadens allmänna dragningskraft. Evenemanget hör till de sommarevenemang, som stadsstyrelsen alla år har stött på grund av deras turistmässiga eller övriga liknande motiveringar.

Hangon Musiikkijuhlat ry - Hangö Musikdagar rf
På programmet står musikläger för barn och unga samt allmänna konserter. Avsikten är att musikdagarna görs till en årlig tradition. Idén med evenemanget är att hämta klassisk musik inom räckhåll för alla hangöbor och sådana som tillbringar sommaren i Hangö samt att för västnyländska unga och barn skapa bättre möjligheter att utöva musik.

Milla Rantala, Heidi Ylivaara och Virva Garam svarar för musikdagarnas konstnärliga innehåll. Musiklägret ordnas i samarbete med Garam School of Music och Raseborgs musikinstitut.


Inga kommentarer: