fredag 27 mars 2009

Ny krog öppnar i kväll

I kväll utökas Hangös utbud av restaurang- och kaféutrymmen i året runt bruk.

Klockan 19 öppnar Mika Isakssons och Henrik Sandins gemensamma satsning "Café & Bar Boulevard" i det Lignellska huset i hörnet vid torget.

- Det blir en kombinerad kafé/bar i europeisk stil som också får en uteservering, ett citycafé till sommaren, berättar Isaksson.

Det kommer inte att serveras varm mat men nog bakverk och räk- och laxsmörgåsar, möjligen ett plockbord med kall fisk och uppskärningar och osttallrikar.

- Vi kommer inte att ha á la carte-mat men möjligen ett sallads- och fiskbord till sommaren. Till det kan man avnjuta en öl eller ett glas vin, med en espresso med grappa till efterrätt. Vi har ju A-rättigheter, påpekar Isaksson.

Han säger att han också har beredskap att ordna med take-away-portioner ifall det efterfrågas. Isaksson och Sandin kommer själva att vara på plats så mycket de hinner vid sidan om deras arbeten i Hangö hamn.

Baren pryds av gamla förstorade foton från Hangö hamn.

- De representerar ett stycke Hangöhistoria och gör att vi framstår litet som en sjömanskrog, säger Isaksson. Förutom spelen finns stora tv:n i varje rum som möjliggör det för kunderna att följa med sportevenemang, t.ex. ishockey, fotis och formel I.

- Vi kommer alltid att ha öppet för alla. Vi har inte privattillställningar, försäkrar Isaksson.

Inga kommentarer: