onsdag 22 april 2009

Förnyande av flygfältsavtal

Hangö Flygklubb ja Hangö Flygfältsförening har anhållit om att få överföra arrenderätten och flygfältstillstånden till Hangö Flygfältsförening.

Underhandlingar har förts om avtalets innehåll och villkor. Syftet är att området arrenderas för tio år mot ett 2 500 euros årsarrende. För arrendatorerna kvarstår fortfarande skyldigheten att upprätthålla Hangö Flygfält (EFHN) med stöd av luftfarts- och övriga myndigheters beslut. Avtalet möjliggör ytterligare utveckling av fältet.

Sommaren 2008 lämnades till staden en adress i vilken man motsätter sig verksamheten med fallskärmshopp speciellt med anledning av därmed föranledda buller och å andra sidan med anledning av campingplatsanvändningen. Adressen är undertecknad av 406 personer av vilka 374 personer motsatte sig campingplatsen.

Staden har 15.11.1972 utan vederlag arrenderat flygfältet i Täktom till Hangö Flygklubb - Hangon Lentokerho ry. Under åren 1980, 1986 och 1990 har till avtalet fogats tilläggsområden vilka staden har införskaffat på området. Årsarrendet har utgjort 100 mark sedan 1990.

Hangö Flygklubb rf är grundad 1945 samt år 1960 registrerad förening som har som uppgift att befrämja samt väcka intresse gentemot flygning på Hangö udd. Klubben har cirka 30 medlemmar och är medlem i Finlands Flygförbund rf.

2 kommentarer:

Styrbjörn Lindberg sa...

Hej! Bilden i notisen om Hangö Flygklubb är tydligen "kapad" från klubbens hemsida. OK och inget ont i det. Tyvärr representerar bilden dock redan förgången tid då klubbens motorsegelflygplan, Scheibe SF-25B Motorfalke nyligen sålts. Kvar har klubben f.n. endast det ultralätta planet Eurostar. Styrbjörn Lindberg.

Unknown sa...

Gratis "reklam", information i det här fallet, medför automatiskt en länk till ifrågavarande hemsida, mera intresse och naturligtvis i förlängning eventuella finansierer.

Nyare, färskare information mottages med tacksamhet. Om bilderna på Hangö Flygklubbs sida är förlegade, kanske det vore dags att uppdatera dem?