tisdag 7 april 2009

Teater för barn och ungdomar i Hangö


Länskonstnär Matilda Sundström (bilden t.v.) och Erik Pöysti ska i Hangö starta två samarbetsprojekt med teater som tema.

De planerar att under Teaterträffen nästa sommar ställa till med ett Storspektakel vid Parkdammen tillsammans med lokala föreningar.

Deras andra projekt är en kurshelhet utarbetad för skolorna. Kursen ska ge mångsidig handledning i teaterbranschens olika delområden. Frukterna får vi njuta av under Teaterträffen 2010. Avsikten är att starkare förankra Teaterträffen i Hangö genom att involvera lokala aktörer.

Undervisnigsministeriet har beviljat 10 000 € till Teater för barn och ungdomar i Hangö -projektet år 2009-2010.

Målet med detta projekt är att producera aktiverande verksamhet för barn och ungdomar i samband med teaterproduktioner i Hangö.

På samma gång ökar deltagarnas intresse för kultur, samarbetet mellan barn, föräldrar och lärare ökar samt fästs Hangö teaterträff -evenemanget mera intensivt till Hangö och Hangöbornas egen hobbyverksamhet.

Med detta understöd skall betalas reseersättningar och materialkostnader, arvode till verkstadsansvariga, föreställningar skaffas för att analyseras, betalas hyror och produceras som resultat av samarbetet Storspektaklet 4.6.2009.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska 10000 räcka till allt det där?