onsdag 13 maj 2009

Hälsotekniker eller hälsoinspektör

Hälsotekniker Leena Lehtimäki har sagt upp sig från sin tjänst till följd av pensionering fr.o.m. 1.8.2009. Gratulerar, och trevliga pensionsdagar tillönskas!

Miljönämnden har hos stadsstyrelsen anhållt om att få ändra tjänsten som hälsotekniker till en tjänst som hälsoinspektör.

Allmänt praxis är, att de tjänsteinnehavare som handhar tillsynsuppgifter inom miljöhälsoskyddet är hälsoinspektörer till sin tjänstebenämning.
Hälsoteknikerbenämningen beskriver närmast utbildningen.

Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningen finns det för skötseln av miljöhälsovården en heldagstjänst (hälsotekniker) och en deltidstjänst (miljö- och hälsoinspektör).

Till denna tjänsteinnehavares uppgifter hör även miljöskyddsuppgifter (30 %). På grund av arbetsmängden inom miljöhälsoskyddet och de många personskiften som skett har arbetstiden inte räckt till för uppgifter inom miljövården.

Vid miljö- och hälsoskyddsavdelningen har anställts en tidsbunden hälsoinspektör, vars huvudsakliga arbetsuppgift är livsmedelstillsynen. Det tidsbundna anställningsförhållandet går ut 31.7.2009.

Tjänsterna inom miljöhälsoskyddet måste få tillsättas utan dröjsmål. De till staden hörande lagstadgade tillstånds- och tillsynsuppgifterna inom hälsoskyddet måste skötas.

Inga kommentarer: