onsdag 27 maj 2009

Turistbyråns seminarium

Hangö Turistbyrå höll i går ett seminarium, där det dryftades stadens framtid.

Den i Esbo bosatte grafikern och deckarförfattaren Matti Remes anser att vi i Hangö borde förbjuda bilar och i större grad utnyttja cyklar.

Remes säger sig kommit på begreppet "cykelstad" då han funderade på hur man kan ta sig fram i staden utan att förstöra miljön.

Matti Remes passade också på att presentera ännu en lysande idé på seminariet: en simhall som placeras på Drottningberg.

Nu tycker jag ju förstås som infödd hangöbo, att herr detektivförfattaren Remes kunde flytta sina papper till Hangö.

Det behövs skatteintäkter för att bygga en simhall.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Yep, håller med! Om sommarhangöbor skulle skriva sig i Hangö, skulle det hjälpa Hangös ekonomi en hel del. Skattebetalare är det som Hangö behöver mest i detta läge. Utan pengar är det svårt att förverkliga alla goda ideer.

BGF

Anonym sa...

Ja åtminstone kunde man ju förvänta sig att dessa året om veckoslut- och sommarhangöbor kunde skriva åtminstone den ena parten i Hangö. Som det nu är har dom bara en massa idéer om vad som borde göras med våra skattepengar. Visserligen också till glädje för oss men om pengarna bara räcker till en mopo så kan man inte köpa en mersu.

Anonym sa...

Det fanns en bild på Remes fantasifoster till simhall på YLE. Alldeles otroligt! Ser ut som någonting ur en SF-novell från 1950.talet.