måndag 8 juni 2009

Ny sushirestaurang


Restaurangen Hanko Sushi öppnas i medlet av juni, berättas det på senaste nummer av Hangö Tidningen. Adressen är Boulevarden 19, i det som tidigare var Matkavekkas utrymmen.

Restaurangen ägs av Kimmo Jylhä, Mika Laakio och Rolf Wirta. Jylhä fungerar som restaurangkonsult i inkörningsskedet och han garanterar sushins kvalitet. Jylhä har varit en av personerna bakom restaurangen SamuraiSushi, som verkar i gästhamnen i Nagu. De två övriga är nybörjare i restaurangbranschen.

Utom sushi kommer restaurangen att servera till exempel japanskinspirerad sallad. Grillat och stekt är bannlyst från menyn. Man har också för avsikt att som catering leverera portioner till gästhamnen.

I Hanko Sushi skall det finnas plats för 24 gäster. Restaurangen har för avsikt att hålla öppet vid lunchtid och på kvällarna. Utöver ägarna kommer där att finnas en anställd.

Sushi är en japansk maträtt bestående av kokt rundkornigt ris som smaksätts med en vinägerblandning, vanligen tillsammans med fisk, rom och/eller skaldjur. Sushi ätes vanligen tillsammans med wasabi, inlagd ingefära och japansk soja. Vanliga ingredienser i sushi är tonfisk, räkor, lax, krabba, avokado, gurka, bläckfisk, ål och tamagoyaki.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Man kanske kan säga att tamagoyaki är en sorts omelett man toppar sushirullen med.
Rullen (inrullad i sjögräs) kan i princip innehålla vad som helst.

Det viktiga är att riset görs rätt (Det finns specialris)

Sushi är INTE rå fisk.

Det smakar inte mycket utan kryddorna som nämdes.

Man kan lätt göra sushi själv till en 10-del av priset på krog. Men det är väl värt pengarna om man kan se en riktig kock i farten.

Anonym sa...

> Take-away ei catering
>
Nauvon SamuraiSushi Nagu -ravintolan omistaja Heikki Hurskainen sanoo,
että toisin kuin lehdessämme 4. kesäkuuta julkaistussa artikkelissa
”Hankoon avataan sushi-ravintola” kirjoitettiin, Kimmo Jylhä ei ole
ollut mukana SamuraiSushi Nagu -ravintolan toiminnassa. SamuraiSushiNagu -ravintola toimii take away -periaatteella, ei
catering-palveluna, kuten artikkelissa virheellisesti mainittiin.
Lehti pahoittelee virheitä.

Unknown sa...

Kiitos oikaisusta.

Anonym sa...

GRATULATIONER-ONNITTELUT!!!!
Ifall "Hangon Sushi" lyckas upprätthålla dagens (17.6.09=öppningsdag) kvalitet på sin sushi är smaksensationen bland de BÄSTA i Finland!! Kan absolut rekommendera detta ställe även för mycket kritiska sushi-kännare.

Mikäli "Hangon Sushi" pystyy ylläpitämään tämän päivän (17.6.09=avajaiset) laatutasoa on makusensaatio Suomen PARHAIMPIA!! Voin lämpimästi suositella tätä paikkaa jopa hyvin kriittisille sushi-asiantuntijoille