onsdag 3 juni 2009

Stadskamreren

På stadsstyrelsens möte i måndags diskuterade man besättandet av tjänsten som stadskamrer i staden.

Tjänsten har två gånger varit ledigförklarad och den sista ansökningstiden gick ut 18.5.2009. Under den fortsatta ansökningstiden inkom sammanlagt 6 ansökningar, varav en återtog sin ansökan. Av de fem personer som slutligen sökte jobbet är det endast Sirkkaliisa Cavonius som har kommunal erfarenhet, vilket var ett av kraven i stadens annons.

De övriga är Jan-Erik Sundström från Åbo, Juha Kuittinen från Hangö, Tove Sjöberg från Karis, och Petri Hammar från Grankulla.

Alla sökanden har avlagt ekonomie magister examen och uppfyller kraven för framgångsrikt skötande av tjänsten, även för språkkunskapernas del. Förutom Hammar som har problem med språk.

Nu föreslog stadsstyrelsen att tjänsten som stadskamrer borde tillsättas tillfälligt på två år och skötas av Juha Kuittinen, som varit ekonomichef på bastuugnstillverkaren Helo 1990–2009.

Stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander konstaterade att Cavonius kommunala erfarenhet inte är så tung och att "detta krav eventuellt borde slopas i vissa fall". Heh-heh...

Kavander lyfte dessutom fram Kuittinens kännedom om företagsekonomi. Helo har anläggningar i flera länder och är en koncern, vilket Kavander tycker att Hangö också är.

Leif Nordström, den nuvarande stadskamreren, slutar i juli. Nordström går i pension fr.o.m. 1.10.2009.

Kort sagt: Stadsstyrelsen beslutar föreslå för stadsfullmäktige, att tjänsten som stadskamrer besätts.

Tillfälligt, på 2 år. Och fort. Men varför?

Inga kommentarer: