onsdag 19 augusti 2009

Helkama Velox

Gamla nyheter, men i alla fall:

Helkama Velox avslutade samarbetsförhandlingarna senaste fredag. Resultatet av dessa började under veckoslutet läcka ut, och de lät katastrofala. Så som obekräftade rykten så ofta gör.

Sanningen, nästan något av ett antiklimax, kom i går, då vd Jari Elamo informerade personalen; Cykeltillverkaren Helkama Velox i Hangö säger upp 19 personer inom produktionen och permitterar hela personalen i två veckor.

10 av de uppsagda har möjlighet till olika pensionsarrangemang, och några av de uppsagda kan erbjudas annat jobb vid Helcama Bica i Hangö eller St Karins.

Det var ju skönt att det inte var värre. Efter uppsägningarna kommer Helkama Velox fortfarande att ha en personal på cirka 60 personer i Hangö.

1 kommentar:

steppo sa...

tillverkar Helkama sin egna cykelramar eller är det asienimport? i Sverige förstördes alla fina cyklar av Grimaldi som lade ner allt och importerar skitcyklar från asien. de är nu bara logistikfirma som klistrar på crescent,monark märken. skamligt. dock finns Skeppshult kvar seriöstföretag med egen tillverkning. hoppas alla köper Helkama och skeppshult cyklar.