onsdag 26 augusti 2009

Trygghetskänslor


Polisen har genomfört en undersökning om hur trygga invånarna i de västnyländska städerna känner sig, läser jag på YLE västnylands nyhetssidor.

Till mångas stora förvåning, bland dem igen YLE's redaktörer verkar det som, anser en fjärdedel av Hangöborna att de inte känner sig trygga.

En av fyra Hangöbor tror att staden upplevs som mycket otrygg. I andra ändan av skalan på Västra Nylands polisområde finns Grankulla där endast en procent av invånarna tror att staden upplevs som otrygg.

Skulle det här måhända kunna ha med polisens placering att göra? Eventuellt kanske polisen skulle göra känslan av ett tryggare samhälle mera påtaglig om polisens närvaro var mera påtagligt närvarande?

Närmare 4 000 personer sade sin åsikt i polisens trygghetsundersökning, upp emot 700 av dem var bosatta i kommunerna väster om Kyrkslätt.

Vilket ju garanterat ger en god bild av det västnyländska genomsnittet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vadå, inga synliga poliser; nästan varannan gång jag cyklade vid landsvägen senaste sommar kom de susade med en jäkla fart mot Hangö ;)

En gång kom de tom. två efter varandra, några minuters mellanrum. Den ena körde så fort att det riktigt tjöt av fartvinden (Mondeon körde säkert närmare 200km/h, Maijan kom litet saktare efter...).
BF